Blog / Recepty
Sépiové tagliatelle s česnekovým olejem a krevetami
Suroviny: na 2 porce
1 ks Sépiové tagliatelle 250g(Honza řepa)
260g nevařené krevety
80g parmazán
80g sherry rajče
50ml česnekový olej (Honza řepa)
10g čerstvá hladkolistá petržel
20g máslo
Mořská sůl + drcený pepř
Postup přípravy:
1.Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, petržel nakrájíme na jemné proužky.
2.Tagliatelle vložíme do vroucí dostatečně osolené vody a uvaříme na zkus.
3. Na pánvi rozehřejeme česnekový olej a přidáme krevety. Krátce je orestujeme, aby zrůžověly, přidáme rajčata, osolíme, opeříme a necháme už jen prohřát.
4. Přidáme máslo, petržel a část najemno nastrouhaného parmazánu.
5. Nakonec přimícháme tagliatelle. Pří servírování dáme hobliny parmazánu a zakápneme česnekovým olejem.