Hovězí steak s houbovým ragú

Hovězí steak s houbovým ragú

 

Suroviny na 2 porce:

400g hovězí steak

10g sušené houby (Honza Řepa) (namočte do vody alespoň 1 hodinu předem)

250ml smetana na šlehání 31%

2ks šalotka 

2 Stroužky česnek

25g máslo

10g petržel hladký

1g kmín mlety

sůl

pepř

olivový olej Alesadrini (Honza Řepa)

 

Postup přípravy:

1. Hovězí steak ukrojíme na 200g cca 1,5 cm, necháme chvíli v pokojové teplotě. Steak osolíme, opepříme a potřeme jemně olivovým olejem.

2. Na dobře rozpálenou pánev položíme steaky, ze všech stran opečeme. Po opečení sundáme z pánve, přendáme na mřížku. Dame je do předehřáté trouby cca na 100°c tak 10 minut.

3. Do pánve dáme máslo, najemno nakrájenou šalotku, namočené houby a dobře orestujeme. Ochutíme kmínem a česnekem.

4. Zjemníme smetanou, ochutíme solí a pepřem.

Na závěr přidáme na širší nudličky nasekanou petržel.

Zpět do obchodu