Hovězí steak s houbovým ragú
Suroviny na 2 porce:
400g hovězí steak
10g sušené houby (Honza Řepa) (namočte do vody alespoň 1 hodinu předem)
250ml smetana na šlehání 31%
2ks šalotka
2 Stroužky česnek
25g máslo
10g petržel hladký
1g kmín mlety
sůl
pepř
olivový olej Alesadrini (Honza Řepa)
Postup přípravy:
1. Hovězí steak ukrojíme na 200g cca 1,5 cm, necháme chvíli v pokojové teplotě. Steak osolíme, opepříme a potřeme jemně olivovým olejem.
2. Na dobře rozpálenou pánev položíme steaky, ze všech stran opečeme. Po opečení sundáme z pánve, přendáme na mřížku. Dame je do předehřáté trouby cca na 100°c tak 10 minut.
3. Do pánve dáme máslo, najemno nakrájenou šalotku, namočené houby a dobře orestujeme. Ochutíme kmínem a česnekem.
4. Zjemníme smetanou, ochutíme solí a pepřem.
Na závěr přidáme na širší nudličky nasekanou petržel.