Hovězí steak s houbovým ragú

Hovězí steak s houbovým ragú

 

Suroviny na 2 porce:

400g hovězí steak

10g sušené houby (Honza Řepa) (namočte do vody alespoň 1 hodinu předem)

250ml smetana na šlehání 31%

2ks šalotka 

2 Stroužky česnek

25g máslo

10g petržel hladký

1g kmín mlety

sůl

pepř

olivový olej Alesadrini (Honza Řepa)

 

Postup přípravy:

1. Hovězí steak ukrojíme na 200g cca 1,5 cm, necháme chvíli v pokojové teplotě. Steak osolíme, opepříme a potřeme jemně olivovým olejem.

2. Na dobře rozpálenou pánev položíme steaky, ze všech stran opečeme. Po opečení sundáme z pánve, přendáme na mřížku. Dame je do předehřáté trouby cca na 100°c tak 10 minut.

3. Do pánve dáme máslo, najemno nakrájenou šalotku, namočené houby a dobře orestujeme. Ochutíme kmínem a česnekem.

4. Zjemníme smetanou, ochutíme solí a pepřem.

Na závěr přidáme na širší nudličky nasekanou petržel.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení