Sépiové tagliatelle s česnekovým olejem a krevetami

Sépiové tagliatelle s česnekovým olejem a krevetami

 

Suroviny: na 2 porce

1 ks Sépiové tagliatelle  250g(Honza řepa)

260g nevařené krevety

80g parmazán

80g sherry rajče

50ml česnekový olej (Honza řepa)

10g čerstvá hladkolistá petržel

20g máslo

Mořská sůl + drcený pepř

 

Postup přípravy:

1. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, petržel nakrájíme na jemné proužky.

2. Tagliatelle vložíme do vroucí dostatečně osolené vody a uvaříme na zkus.

3. Na pánvi rozehřejeme česnekový olej a přidáme krevety. Krátce je orestujeme, aby zrůžověly, přidáme rajčata, osolíme, opeříme a necháme už jen prohřát.

4. Přidáme máslo, petržel a část najemno nastrouhaného parmazánu.

5. Nakonec přimícháme tagliatelle.

Pří servírování dáme hobliny parmazánu a zakápneme česnekovým olejem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení