Sépiové tagliatelle s česnekovým olejem a krevetami

Sépiové tagliatelle s česnekovým olejem a krevetami

 

Suroviny: na 2 porce

1 ks Sépiové tagliatelle  250g(Honza řepa)

260g nevařené krevety

80g parmazán

80g sherry rajče

50ml česnekový olej (Honza řepa)

10g čerstvá hladkolistá petržel

20g máslo

Mořská sůl + drcený pepř

 

Postup přípravy:

1. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, petržel nakrájíme na jemné proužky.

2. Tagliatelle vložíme do vroucí dostatečně osolené vody a uvaříme na zkus.

3. Na pánvi rozehřejeme česnekový olej a přidáme krevety. Krátce je orestujeme, aby zrůžověly, přidáme rajčata, osolíme, opeříme a necháme už jen prohřát.

4. Přidáme máslo, petržel a část najemno nastrouhaného parmazánu.

5. Nakonec přimícháme tagliatelle.

Pří servírování dáme hobliny parmazánu a zakápneme česnekovým olejem.