Uzené kachní prso s fíky, lehkým salátem a dresinkem s balsamica
Suroviny na 2 porce:
1ks uzené kachna prso (cca 200g)
125g mix salát
2ks čerstvý fík
50ml Krémové balsamico lesní plody (Honza Řepa)
30ml olivový olej (Honza Řepa)
10ml medu
1ks pomeranč
10g slunečnicové semínko
Mořská sůl + drcený pepř
Postup přípravy:
1. Kachní prso nakrájíme na tenké plátky.
2. Fíky omyjeme, nakrájíme na osminky a zakápneme lžičkou balsamica. Zvlášť nakrájíme z pomeranče segmenty.
3. Zbylé balsamico smícháme z medem. Do vzniklé směsí po menších částech zašleháváme olej, než nám směs zhoustne.
4. Nakrájená kachní prsa naskládáme na dno talíře, lehce pokapeme dresinkem a opepříme. Přidáme fíky, pomerančové segmenty a dresinkem ochucený salát.
Na závěr posypeme slunečnicovými semínky.