Uzené kachní prso s fíky, lehkým salátem a dresinkem s balsamica

Uzené kachní prso s fíky, lehkým salátem a dresinkem s balsamica

 

Suroviny na 2 porce:

1ks uzené kachna prso (cca 200g)

125g mix salát

2ks čerstvý fík

50ml Krémové balsamico lesní plody (Honza Řepa)

30ml olivový olej (Honza Řepa)

10ml medu

1ks pomeranč

10g slunečnicové semínko

Mořská sůl + drcený pepř

 

Postup přípravy:

1. Kachní prso nakrájíme na tenké plátky.

2. Fíky omyjeme, nakrájíme na osminky a zakápneme lžičkou balsamica. Zvlášť nakrájíme z pomeranče segmenty.

3. Zbylé balsamico smícháme z medem. Do vzniklé směsí po menších částech zašleháváme olej, než nám směs zhoustne.

4. Nakrájená kachní prsa naskládáme na dno talíře, lehce pokapeme dresinkem a opepříme. Přidáme fíky, pomerančové segmenty a dresinkem ochucený salát.

Na závěr posypeme slunečnicovými semínky.